Thursday, January 12, 2017

Uvođenje najkompletnijih hidroponi sustava

Što je Hidroponi?
Izvještavanje iz Wikepedia stranice, http://slosa.blogspot.com/2016/04/pengenalan-sistem-hidroponik.html Hidroponi ili Hydroponic je riječ izvedena iz grčke hidro znači voda i Ponoš što znači moć.

Hidropinik u poljoprivrednom svijetu poznat i kao uzgoj biljaka bez korištenja medija tlu ili pod nazivom hidroponska kulturu.

Na temelju tehničkih, Hidroponi je podijeljen u nekoliko tehnika:

aeroponics
Aeroponics je jedan od načina hydroponic uzgoj. Ova metoda nije sefamiliar druge hidroponski način (primjerice, koliko kapi, NFT - Hranjiva Film Technique). Sudeći prema riječima sastavnice, koji se sastoji od Aero + foničan. Aero znači zrak, phonik znači način uzgoja, što znači doslovno da rastu usjevi u zraku, odnosno uzgoj sa zamagljivanja sustava, gdje korijenje biljaka visi u zraku, bez medija (npr tla), te prehrambene potrebe su zadovoljeni prskanjem u korijenima. Povijest otkrića kako se to potječe iz izuma metodi hidroponi. Nadalje, aeroponics sustav je razvijen najprije Dr. Franco Massantini na Sveučilištu Pia, Italija. U Indoneziji, pionir u komercijalne aeroponics Amazing Farma 1998 u Bandung (Bandung).

fertigacije
Fertigacije sustava jedan od hydroponic metode. Fertigacije je tehnika primjene hranjiva putem sustava za navodnjavanje. U skladu s razumijevanjem fertirigacije same koja se zalaže oplodnja (oplodnja) i navodnjavanje. Uz fertirigaciju tehnika gnojidbe troškove rada može se smanjiti, jer je gnojivo se daje istodobno s zalijevanje. Još jedna prednost je povećana efikasnost hranjivih gnojiva dani su u malim količinama, ali neprekidno; i smanjiti gubitak hranjivih tvari (posebno dušik), kao rezultat "ispiranja" ili ispiranja i denitrifikaciju (gubitka dušika zbog promjena na plin).

Wick sustav
Wick sustav je najjednostavniji tehnika je popularno koristi za početnike. Sustav uključuje pasivni i hranjive teče u mediju za rast spremnika pomoću vrste fitilj. Wick hidroponski sustav dobro radi za male biljaka. Ovaj hidroponi sustav ne radi dobro za biljke koje trebaju puno vode. pročitaj više informacija ovdje

Ebb i Flow sustav
Raste medij stavi u posudu koja se potom napuni u hranjivoj otopini. Tada su hranjive vratio u sklonište, i tako dalje. Ovaj sustav zahtjeva pumpe koji je povezan s vremena. Pobrinite se da koristite posudu koja je dovoljno velika i podesiti razmak između biljke zasaditi rasta nisu međusobno miješati.


No comments:

Post a Comment